­ KOZLU ÖREN YERİ | Kültür Portalı

Kozlu Ören Yeri - Kırıkkale

Adı Kozlu Ören Yeri
Mah. Köy - Mevkii Sulakyurt İlçesi, Kozlu Yöresi
Adres Sulakyurt İlçesi, Kozlu Yöresi
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi’ne tahminen 7 km. uzaklıkta bulunan ve tarla yollarıyla ulaşılan, ayakta hiçbir yapı kalıntısı bulunmayan eski kent kalıntısıdır. Yüzeyde bulunan bol miktardaki seramiklerden, bu kent kalıntısının Roma Dönemi’ne ait olabileceği düşünülmektedir. Küçük bir derenin ikiye böldüğü ve tamamen toprak altında bulunan Kozlu’da yöre halkı tarafından zaman zaman kaçak kazı yapıldığı küçük çukurlardan anlaşılmaktadır. Korunması gerekli olan ve kazı yapılması gereken ören yeri olarak saptanmıştır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi’ne tahminen 7 km. uzaklıkta bulunan ve tarla yollarıyla ulaşılan, ayakta hiçbir yapı kalıntısı bulunmayan eski kent kalıntısıdır. Yüzeyde bulunan bol miktardaki seramiklerden, bu kent kalıntısının Roma Dönemi’ne ait olabileceği düşünülmektedir. Küçük bir derenin ikiye böldüğü ve tamamen toprak altında bulunan Kozlu’da yöre halkı tarafından zaman zaman kaçak kazı yapıldığı küçük çukurlardan anlaşılmaktadır. Korunması gerekli olan ve kazı yapılması gereken ören yeri olarak saptanmıştır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon GEEAYK