­ İLBADI MEZARLIĞÎ'NDAKİ ZAVİYE | Kültür Portalı

İlbadı Mezarlığî'ndaki Zaviye - Denizli

Mah. Köy - Mevkii İlbade Mahallesi
Adres İlbade Mahallesi İlbadı Mezarlığı Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Yapım Tarihi 14. yy.
Vakfiye
Genel Tanım İlbadı Mezarlığı’nın 2. Paftası doğu ucundadır. Kareye yakın plan şemasına sahip mezarın kaba yontu traverten taşlarla inşa edilmiş, aralarında kırık tuğla parçalarına yer verilmiştir. Tahminen 14. Yy Osmanlı Dönemi yapısıdır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Kare planı iki mekanlı olduğu düşünülen yapının mimari özellikleri dikkate alındığında zaviye yapısı olduğu anlaşılmaktadır. Duvarları kaba yontu traverten ve aralarında tuğla kırıkları kullanılarak yapılmıştır. Güney duvarının ortasında ocak nişi ve kuzey duvarında da dolap nişi görülmektedir. Yapı kalıntısı kazılarla ortaya çıkarılmıştır.
Orjinal Kullanım Tekke/Dergah/Zaviye
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 29.05.2014 gün ve 2794 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 956    Eklenme Tarihi : 28 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Ağustos 2014 Perşembe