­ M. ALİ TUĞUT EVİ | Kültür Portalı

M. ALİ TUĞUT EVİ - Sivas

Mah. Köy - Mevkii Dillioğlu Mah
Adres Selçuk Sok. No. 23
Pafta 28M VIb
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+1 katlı, ahşap çatkı arası, kerpiç dolgu olarak yapılmış bir yapıdır. Yapıya Selçuk Sokak’a açılan avludan girilmektedir.
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar Çatı ve dış sıvaları yenilenmiştir. Derme çatma onarımlar yapılmıştır
Ayrıntılı Tanımı DIŞ İNCELEME: Kerpiç avlu duvarlarının üzeri kiremit sundurmalıdır. Avlu kapısı ahşap, çift kanatlı, zemin taş döşemelidir. Yapının dış cepheleri zeminde kerpiç üzeri tatlı kireç sıva, üstte alçı sıvalıdır. Sokak cephesinde çıkması vardır. Beşik çatılıdır. Saçak altları ahşap kaplamalıdır. Yatay ve dikey ahşap kenar silmeleri vardır. Pencereler ½ oranında demirlidir. İÇ İNCELEME: İç mekânlar bölünmüş olup, yapının üst katında iki oda bir de mutfak bulunmaktadır. Zemin kat depo olarak kullanılmaktadır.