­ MAHMUTLAR KÖYÜ, GÜZÖREN MAHALLESİ, BAĞTEPE MEVKİ | Kültür Portalı

Mahmutlar Köyü, Güzören Mahallesi, Bağtepe Mevki - Kırıkkale

Adı Mahmutlar Köyü, Güzören Mahallesi, Bağtepe Mevki
Mah. Köy - Mevkii Yahşihan İlçesi, Mahmutlar Köyü, Güzören Mahallesi, Bağtepe Mevkii
Adres Kırıkkale, Yahşihan İlçesi, Mahmutlar Köyü, Güzören Mahallesi,
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Yahşihan İlçesi, Mahmutlar Köyü, Güzören Mahallesi, Bağtepe Mevkiindeki antik dönem taş ocağı ve kaya yerleşim alanının kültür varlığı özelliği taşıması nedeniyle, 2863 sayılı yasa kapsamında I.derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline, bu alana ilişkin olarak kültür varlıklarını koruma yüksek kurulunun 05.11.1999 tarih ve 688 sayılı ilke kararının 1.derece arkeolojik sitlere ilişkin, hükümlerinin "Geçiş Dönemi" yapılanma koşulu olarak belirlenmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Yahşihan İlçesi, Mahmutlar Köyü, Güzören Mahallesi, Bağtepe Mevkiindeki antik dönem taş ocağı ve kaya yerleşim alanının kültür varlığı özelliği taşıması nedeniyle, 2863 sayılı yasa kapsamında I.derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline, bu alana ilişkin olarak kültür varlıklarını koruma yüksek kurulunun 05.11.1999 tarih ve 688 sayılı ilke kararının 1.derece arkeolojik sitlere ilişkin, hükümlerinin "Geçiş Dönemi" yapılanma koşulu olarak belirlenmiştir.
Yayın Dizini Metin ATAR
Revizyon ANKARAIINUMARALI KVKBKK

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3161    Eklenme Tarihi : 26 Haziran 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Haziran 2013 Çarşamba