­ MISIRLILAR EVİ | Kültür Portalı

Mısırlılar Evi - Burdur

Genel Tanım Küçük bir bahçe içinde iki katlı, alt kat taş, üst kat bağdadi, çatı alaturka kiremitli
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar Restore Edilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Merkez Oluklaraltı caddesinde yer alan bir 19.yy yapısıdır. İki katlı, taş temel üzerine bağdadi olarak yapılmış olup çatısı alaturka kiremit ile örtülmüştür. Alt katta kışlık odalar ve kiler, üst katta ise ortadaki ince uzun sofaya açılan dört oda yer almaktadır. Tavanlar ahşap işlemelidir. Bol sayıda pencereler ışıklandırmayı sağlar ve ahşap kepenklidir. Odalarda alçı şerbetlikler, ahşap yüklükler, ahşap tavan ve tabanlar ortak özelliklerdir. Başodanın tavan süslemeleri ve alçı şerbetliği diğerlerine göre daha özenlidir. Tavanda daireler ile oluşturulmuş çiçek motifleri ile süslü bordür yer almaktadır.
Bugünkü Kullanımı Konak
Önerilen Kullanım Müze
Tescil Kararı GEYAK'ın 13.05.1977 tarihi ve 502 sayılı kararı
Yayın Dizini Eski eserler ve Müzeler Bülteni Sayı:4 1985 Sayfa:15-18

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1176    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma