­ MUHİTTİN ÇEŞME | Kültür Portalı

Muhittin Çeşme - Isparta

Adres Eski Kasaba / Uluborlu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Yaptıran Şeyh Muhiddin Bin Yakup
Yapım Tarihi H.724
Vakfiye Var
Genel Tanım Yuvarlak kemerli beşik çatılıdır. Çatı betonlanmıştır. Yuvarlak kemer içinde suyun aktığı yerde kitabe sivri kemer içinde yazılmıştır.
Yapılan Onarımlar Çeşitli zamanlarda.
Ayrıntılı Tanımı Kitabenin Türkçe anlamı şöyledir; “Biz gökten temiz yağmurlar yağdırdık ki suya ihtiyacı olan bir çok arazi ve yarattığımız insanlardan bir çokları sulansın”. Ayetinden Sonra Şeyh Muhiddin Bin Yakup ki Allah kendisini aziz etsin bu çeşmeyi 724 Hicri yılında din ve dünyaya sahip Melikü’l – ümera Dündar Bey zamanında yaptırmıştır. Allah kendisini aziz etsin.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı İZMİR II NOLU KÜL. VE TAB. VAR. KOR. BÖL. KUR.NUN 07.09.1988 Gün ve 365 Sayılı Kararıyla Tesciline.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita