­ MURADİYE MEDRESESİ ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Muradiye Medresesi Çeşmesi - Bursa

Adı Muradiye Medresesi Çeşmesi
Mah. Köy - Mevkii Muradiye Mahallesi
Adres Muradiye Mahallesi Sedat Sokak Osmangazi/Bursa
Genel Tanım Muradiye Medresesi'nin batısında, Kaplıca Caddesi’ne bakan köşededir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Muradiye Medresesi'nin batısında, Kaplıca Caddesi’ne bakan köşededir. Çeşme bir tuğla işçiliği harikasıdır. Yalağı hariç geri kalan her tarafı tuğladandır. Gömme kefeki taşından oldukça büyük bir yalağı vardır. Yalağın ortasında küçük bir ayna taşı ile ortasında tek bir musluk bulunmaktadır. Çeşmenin aynası tuğla ile yatay ve düşey şekilli olarak örülüdür. Aynaya iki adet simetrik taslık konmuştur. Bütün bunları Osmanlı sivri tepeli kemer çevrelendirilmiştir. Çeşmenin alnı ise, tuğlalara çeşitli desen verilerek örülmüştür. Üstü iki sıra kirpi saçakla kapanmış, en üste de ters kiremit konmuştur.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Yayın Dizini GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BURSA ÇEŞMELERİ/ ARİF SELÇUK ÖZER

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2336    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2014 Çarşamba