­ MURAT BUMANHAN EVİ | Kültür Portalı

Murat Bumanhan Evi - Mardin

Adı Murat Bumanhan Evi
Envanter No .
Adres Teker Mahallesi, Kasaplar Çarşısı Ana Cadde No:233; 81. Sokak No:71
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Yapı zemin+2 katlıdır. Düzgün kesme taşla inşa edilmiştir. Zemin kat ve birinci kat dükkan olarak kullanılmaktadır.Düz beton damlıdır.
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Zemin karo döşelidir. Mekanların duvarları betonla sıvanmıştır. Dükkanın dış duvarları camekan olup, kolonlar fayans kaplanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Zemin kata ana caddeden merdivenle inilmektedir. Kemerli pencere açıklıkları vardır. Birinci kat ön cephede yuvarlak kemerli helezonik motiflerle süslü bordürlerin çevrelediği geniş açıklıklı üç pencere bulunmaktadır. Pencere aralarında damla motifleri yer almıştır. Pencerelerden biri sonradan kapatılmıştır. Üç ayak üzerine yükselen tonozlu iki nefli sokakta abbaranın üzerine gelen bölümün güney cephesi betonla sıvanmıştır. İkinci kat sonradan eklenmiştir. Bu katın caddeye bakan cephesi taşla kaplanırken batı yüzü beton sıvanmıştır.