­ İNDAĞI KAYA MEZARLARI | Kültür Portalı

İNDAĞI KAYA MEZARLARI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii İnköy - Ilgaz
Adres İnköy - Ilgaz/ÇANKIRI
Pafta G31-a-14-a
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım İnköy’ün batısındaki İnkaya mevkiinde dik bir sırt üzerinde, tüf kayacın doğu yüzeyine oyularak oluşturulmuşlardır. Çok sayıda kaya mezarı, kaya odaları ve kilise yer almaktadır. Kilise içerisinde de mezar nişleri bulunmaktadır. Odaların ve kilisenin tavanı beşik tonozlu olarak oyulmuştur. Burada yer alan kilise, buranın Erken Hıristiyanlık Döneminde yani Geç Roma-Erken Bizans döneminde kullanıldığını ortaya koymaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İnköy’ün batısındaki İnkaya mevkiinde dik bir sırt üzerinde, tüf kayacın doğu yüzeyine oyularak oluşturulmuşlardır. Çok sayıda kaya mezarı, kaya odaları ve kilise yer almaktadır. Kilise içerisinde de mezar nişleri bulunmaktadır. Odaların ve kilisenin tavanı beşik tonozlu olarak oyulmuştur. Burada yer alan kilise, buranın Erken Hıristiyanlık Döneminde yani Geç Roma-Erken Bizans döneminde kullanıldığını ortaya koymaktadır.
Orjinal Kullanım Yerleşim Alanı
Önerilen Kullanım Kullanılmıyor
Tescil Kararı 15.01.1996 - 4442

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2408    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2014 Çarşamba