­ NEKROPOL | Kültür Portalı

Nekropol - Sakarya

Adres Sakarya İli, Pamukova İlçesi Hayrettin Köyü,
Pafta H.24-a-02-
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hayrettin Köyü Muhtarlığı
Yapım Tarihi Roma Dönemi
Vakfiye
Genel Tanım Pamukova İlçesine 5 km mesafede Adapazarı-Eskişehir asfaltının yaklaşık 500m kuzeyindedir. Hayrettin Köyü’nün batısında bulunan nekropol alanı yaklaşık 500m2’lik bir kıraç tepecik üzerindedir. Bu alan üzerinde yapılan kaçak kazılar sonucu nekropolü oluşturan basit yığma mezarların hemen hemen tamamı açılıp tahrip edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Pamukova İlçesine 5 km mesafede Adapazarı-Eskişehir asfaltının yaklaşık 500m kuzeyindedir. Hayrettin Köyü’nün batısında bulunan nekropol alanı yaklaşık 500m2’lik bir kıraç tepecik üzerindedir. Bu alan üzerinde yapılan kaçak kazılar sonucu nekropolü oluşturan basit yığma mezarların hemen hemen tamamı açılıp tahrip edilmiştir.
Tescil Kararı B.K.T.V.K K. 2402 sayılı kararı 18/04/1992