­ NİLÜFER (HIDIRLIK) CAMİİ | Kültür Portalı

Nilüfer (Hıdırlık) Camii - Bursa

Adı Nilüfer (Hıdırlık) Camii
Mah. Köy - Mevkii İvaz Paşa Mahallesi
Adres Pınarbaşı Meydanı İvaz Paşa Mahallesi Nilüfer Sokak Osmangazi/Bursa
Yaptıran Nilüfer Hatun
Vakfiye -
Genel Tanım Ana hatlarıyla dikdörtgen bir plana sahip olan cami, iç ölçüleri 7,00 x 7,00 metre ölçülere sahip ana mekan ile 2,00 x 5,90 metre iç ölçülerindeki bir son cemaat yerinden oluşur
Yapılan Onarımlar 1975 yılında onarılıp ibadete açılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Pınarbaşı Meydanı’nda, İvaz Paşa Mahallesi Nilüfer Sokak’tadır. Sultan Murat Hüdavendigar’ın kızı Nilüfer Hatun tarafından 1569 yılında yaptırılmıştır. Ana hatlarıyla dikdörtgen bir plana sahip olan cami, iç ölçüleri 7,00 x 7,00 metre ölçülere sahip ana mekan ile 2,00 x 5,90 metre iç ölçülerindeki bir son cemaat yerinden oluşur. Ana mekanın üstü kubbe ile örtülmüştür. Duvarları bir sıra tuğla, bir sıra moloz taşıyla örülmüştür. Son cemaat yerinin girişinde büyük, tek kemerli bir revak vardır. Dıştan üzeri kiremitle kaplıdır. 1975 yılında onarılıp ibadete açılmıştır. Orijinalinde minaresi olmayıp, bugün metalden küçük bir minareye sahiptir.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991 ve 26.01.2008/3315

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3558    Eklenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Eylül 2014 Perşembe