­ NURİ BEY ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Nuri Bey Çeşmesi - Gaziantep

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş şahinbey belediyesi
Yapım Tarihi 19.yy
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Nuri Bey Çeşmesi Çeşmenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekte olup 19.yy in ikinci yarısında yapıldığı düşünülmektedir. Kesme kalker(kemik) taştan yapılan çeşme sivri kemerlidir. Kemerli niş içerisinde musluk ve yarım daire tekne yer alır. Saçak altında diş sırası motifi çeşmeye zariflik verir. Günümüz dede işlevini sürdürmektedir.
Yapılan Onarımlar genel bakım ve onarımlar
Ayrıntılı Tanımı Nuri Bey Çeşmesi Çeşmenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekte olup 19.yy in ikinci yarısında yapıldığı düşünülmektedir. Kesme kalker(kemik) taştan yapılan çeşme sivri kemerlidir. Kemerli niş içerisinde musluk ve yarım daire tekne yer alır. Saçak altında diş sırası motifi çeşmeye zariflik verir. Günümüz dede işlevini sürdürmektedir.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2432    Eklenme Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı