­ NURİ HAS PASAJI | Kültür Portalı

Nuri Has Pasajı - Adana

Adı Nuri Has Pasajı
Harita No 16 M III
Mah. Köy - Mevkii Karasoku Mahallesi
Adres Karasoku Mahallesi Saydam Caddesi
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Adı geçen adada bulunan iş hanı 3 girişli olup 2 katlıdır.Girişler kemerli kesme taştandır.Dış cephelerde kapalı kemer ve kemerler üzerinde dikdörtgen pencereler yer almaktadır.Üstü sıva kaplıdır.Üst kat dikdörtgen pencerelidir.3 blok olarak düzenlenen üst kat orta blok bir cephesi balkon ve zemindeki çarşı gezi alanlarının bir bölümünün üstü açıktır.Ayrıca yan blokların iç kısma bakan bölümleri üstü kapalı balkon olarak yeni alanı düzenlenmiş,yukarıdaki iş yerine hizmet amacıyla yapılmıştır.Balkonlarda korkuluklar vardır.Balkon üzeri tahta kaplama,çatı beşik çatı üzeri kiremit kaplıdır. GÜNÜMÜZDEKİ; DURUM: 1940'larda büro ve dükkanlarda oluşan iş hanına dönüştürülen yapı günümüzde dükkan ve atolye işlevi sürdürmektedir.Yapının her iki yan cephesindeki giriş kapılarına tarifleyen taş kemerler önem taşımaktadır.
Orjinal Kullanım Han
Bugünkü Kullanımı Han
Önerilen Kullanım Han

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4488    Eklenme Tarihi : 28 Ekim 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Ekim 2014 Salı