­ Ö. ULUÇAY EVİ | Kültür Portalı

Ö. ULUÇAY EVİ - Sivas

Mah. Köy - Mevkii Kara Mahmut Mah.
Adres Şehit Kubilay Cad. No: 16 DİVRİĞİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Recep ÖZALPAY
Genel Tanım Zemin + bir katlı olup ahşap çatkı arası kerpiç dolguludur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Cümle kapısı güneyden olup sundurma üzeri kiremitli olan çift kanatlı ahşap kapı ile avluya girilir. Evin duvarları ahşap çatkılı, kerpiç dolgulu olup doğu cephesi beton sıvalı, diğer cepheler çamur sıvalı, pencereler ahşap giyiton şeklinde olup demir parmaklıklıdır. Ev iki üniteli olup alt kattaki haremlik kısmında ambar, depo, mutfak yer alır. Üst kata çıkış sonradan yapılmış beton merdivenle sağlanır bu kısım evin selamlık bölümüdür. Burada boş oda, yaz odası, kış odası gibi ana mekanlar bulunmaktadır. Evin ön tarafında avlu içerisinde tek katlı ana binanın kuzey cephesine birleşik ikinci bir yapı eklenmiştir.Evin üst örtüsü ahşap, çatı kiremittir.