­ ÖĞÜTLER EVİ | Kültür Portalı

ÖĞÜTLER EVİ - Çankırı

Adı ÖĞÜTLER EVİ
Mah. Köy - Mevkii İstasyon Mah. Manda Sok. No: 6 Çerkeş
Adres İstasyon Mah. Manda Sok. No: 6 Çerkeş/ÇANKIRI
Vakfiye -
Genel Tanım Doğu batı doğrultusunda uzanan ev zemin kat üzerine tek katlıdır. Kuzey ve batı cepheleri bahçeye, güney ve doğu cepheleri sokak ve caddeye bakmaktadır. Giriş doğu cepheden sağlanmaktadır. Ortada yer alan çift kanatlı kapının üstünde bir aydınlatma penceresi bulunmaktadır. Kapının iki tarafında yer alan pencereler özgün değildir. Üst katta, iki cephesi pahlandırılmış bir çıkma bulunmaktadır. Çıkma ve iki yanındaki mekânlarda üçer giyotin pencere kullanılmıştır. Güney cephede zemin katta iki üst katta dört pencere açıklığı bulunurken, kuzey cephede zemin katta dört üst katta beş pencere açıklığı yer almaktadır. Zemin kat pencerelerinden bir kısmı ön cephede olduğu gibi PVC ile değiştirilmiştir. Batı cephede zemin katta ekli bir müştemilat, üst katta ise beş giyotin pencere ile ahşap su gideri bulunmaktadır. Yapı ahşap karkas arası tuğla dolgu ve kerpiç sıva ile inşa edilmiştir. Kırma çatı ile örtülü alaturka kiremitle kaplıdır. Saçak altı kaplamaları çatı eğimine simetri oluşturacak şekilde dışa doğru eğimlidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Doğu batı doğrultusunda uzanan ev zemin kat üzerine tek katlıdır. Kuzey ve batı cepheleri bahçeye, güney ve doğu cepheleri sokak ve caddeye bakmaktadır. Giriş doğu cepheden sağlanmaktadır. Ortada yer alan çift kanatlı kapının üstünde bir aydınlatma penceresi bulunmaktadır. Kapının iki tarafında yer alan pencereler özgün değildir. Üst katta, iki cephesi pahlandırılmış bir çıkma bulunmaktadır. Çıkma ve iki yanındaki mekânlarda üçer giyotin pencere kullanılmıştır. Güney cephede zemin katta iki üst katta dört pencere açıklığı bulunurken, kuzey cephede zemin katta dört üst katta beş pencere açıklığı yer almaktadır. Zemin kat pencerelerinden bir kısmı ön cephede olduğu gibi PVC ile değiştirilmiştir. Batı cephede zemin katta ekli bir müştemilat, üst katta ise beş giyotin pencere ile ahşap su gideri bulunmaktadır. Yapı ahşap karkas arası tuğla dolgu ve kerpiç sıva ile inşa edilmiştir. Kırma çatı ile örtülü alaturka kiremitle kaplıdır. Saçak altı kaplamaları çatı eğimine simetri oluşturacak şekilde dışa doğru eğimlidir.
Tescil Kararı 11.11.2010 - 5538

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1165    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe