­ ÖMER ULUÇAY EVİ | Kültür Portalı

ÖMER ULUÇAY EVİ - Sivas

Adı ÖMER ULUÇAY EVİ
Mah. Köy - Mevkii Dillioğlu Mah.
Adres Dillioğlu Mah.Cedit Paşa Cad. No: 64 DİVRİĞİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Ahmet ÖZALKAN
Vakfiye
Genel Tanım Zemin + bir katlıdır. Ahşap çatkı arası kerpiç dolgu sistemi ile yapılmıştır. Avluya sokak cephesinden girilir.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Avluya yaklaşık üç metre yüksekliğinde çift kanatlı ahşap bir kapı ile girilir. Avlu kapı ve duvarı üzeri sundurması kiremit kaplıdır. Birinci kat giriş kapısı ahşap ve kemerlidir. Alt katta ambar, depo gibi mekânlar bulunur üst katta ise ana mekanlar yer alır. Zemin kat duvarları sağır duvar şeklinde ve yarıya kadar serpme beton sıvalıdır. Birinci kat sokak cephesinde çıkma yapmıştır. Sokak cephesine girişte çok sayıda pencere görülürken arka cephede küçük ve az sayıda pencere yer alır. Duvarlar beton sıvalıdır. Üst örtü, yatay ve dikey silmeler ahşap, çatı kiremit kaplıdır. Yapının batı köşesine sonradan bir garaj eklenmiştir.