­ ORTACA KÖYÜ CAMİİ MİNARESİ | Kültür Portalı

Ortaca Köyü Camii Minaresi - Bilecik

Mah. Köy - Mevkii Ortaca Köyü
Adres Söğüt/BİLECİK
Genel Tanım Bilecik İli Söğüt İlçesi Ortaca Köyünde bulunan camiiye ait minaredir.
Yapılan Onarımlar MUHTELİF TARİHLERDE ONARIM GÖRMÜŞ
Ayrıntılı Tanımı Köy içinde bulunan cami 1980 yılında betonarme olarak yapılmıştır. Bu caminin evveliyatında eski bir cami olduğu ancak harap halde olduğundan yerine bu yeni camii yaptırılmıştır. Caminin güney batı köşesinde ve yaklaşık 150 cm ayrık olarak eski bir minaresi bulunmaktadır. Minare moloztaş kare kaide üzerine silindirik tuğla gövdeye sahiptir. Silindirik gövdeden şerefeye geçiş 4 sıra kirpi saçak ile sağlanmıştır. Şerefe korkulukları metal malzemeden yapılmıştır. Petek kısmı minare ana gövdesi ile orantılıdır. Minarenin külah kısmı hali hazırda metal çerçeveli renkli cam ile kapatılmıştır. Ayrıca minarenin gövdesinde iç aydınlatmayı sağlaması açısından mazgal pencereler mevcuttur. Minarede süslemeye yer verilmemiştir. Dış yüzeyi çimento sıva ile sıvanmıştır.