­ ORTAKÖY KONUT 696 PARSEL | Kültür Portalı

Ortaköy Konut 696 parsel - Denizli

Adı Ortaköy Konut 696 parsel
Harita No L22C07D1A
Mah. Köy - Mevkii Ortaköy
Adres Ortaköy (Kasabası) Mahallesi Çal İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Çal İlçesi, Ortaköy (Beldesi) Mahallesi’nde yer alan yapı; iki katlı olup, çatı örtüsü sonraki dönemlerde kırma çatı şeklinde düzenlenmiş olup Marsilya kiremidi ile kaplanmıştır. Yapının beden duvarları yerel taş örgülüdür.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Çal İlçesi, Ortaköy (Beldesi) Mahallesi’nde yer alan yapı; iki katlı olup, çatı örtüsü sonraki dönemlerde kırma çatı şeklinde düzenlenmiş olup Marsilya kiremidi ile kaplanmıştır. Yapının beden duvarları yerel taş örgülüdür. Zemin kat kiler vazifesi görmektedir. Üst kata geçiş ahşap merdivenle sağlanmaktadır. Üst katta; ortada bir hol bulunmaktadır ve hole açılan odalardan mutfak işlevli olanın duvarları bitkisel ve geometrik motifli kalem işi bezelidir. Mutfak odasında yer alan kalem işlerden bazıları sıva ile kapatılmış durumdadır. Yine üst kat holden geçiş mekânı ile ayrılan başodanın duvarlarında da aralarında bitkisel motiflerle ayrılmış çeşitli panolarla süslemeler mevcuttur. Başodanın pencereleri ise alçı kafes tekniğinde dekore edilmiştir. Bu odada yer alan ahşap dolap kapakları da yine kalem işi motiflerle bezelidir.
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 24.08.2012 gün ve 917 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1107    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Ağustos 2014 Pazartesi