­ PAŞASULTAN KARAÇAMI | Kültür Portalı

PAŞASULTAN KARAÇAMI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Yenice Köyü, Paşasultan Türbesi Mevkii, Orta/ÇANKIRI
Adres Yenice Köyü, Paşasultan Türbesi Mevkii, Orta/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Orman İşletme Müdürlüğü
Yapım Tarihi 400-500 Yaşlarında
Vakfiye -
Genel Tanım Karaçam Ağacı (Pinus nigra) Ağacın boyu 15 m. Gövde çapı 4 m. dir. Tek gövdeden oluşan ağacın çevresi 4 metre, yüksekliği ise yaklaşık 15 metredir. 5 metreden sonra 2 çatal dallar aşağı doğru asılarak yere kadar inmiş, çatallardan biri kırık, 8 adet dal yandan çatlayarak aşağıya doğru asılmış durumda olup, ağacın 400–500 yıllık olduğu tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Karaçam Ağacı (Pinus nigra) Ağacın boyu 15 m. Gövde çapı 4 m. dir. Tek gövdeden oluşan ağacın çevresi 4 metre, yüksekliği ise yaklaşık 15 metredir. 5 metreden sonra 2 çatal dallar aşağı doğru asılarak yere kadar inmiş, çatallardan biri kırık, 8 adet dal yandan çatlayarak aşağıya doğru asılmış durumda olup, ağacın 400–500 yıllık olduğu tahmin edilmektedir.