­ PAVAN KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

PAVAN KÖPRÜSÜ - Şırnak

Adı PAVAN KÖPRÜSÜ
Mah. Köy - Mevkii Koçyurdu Köyü
Adres Koçyurdu Köyü / Güçlükonak
Yapım Tarihi XVI. yy.
Vakfiye -
Genel Tanım Köprü Güçlükonak- Siirt karayolunun 500 m içerisinde Pavan deresi üzerinde yer almaktadır. Muhtemelen eski Cizre-Siirt yolu buradan geçmektedir.
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -Yok
Ayrıntılı Tanımı Kuzey güney istikametinde uzanan üç gözlü ve yolu eğimlidir. Bunlardan kuzeydeki geniş köprü gözü ile bundan sonraki küçük basık kemerli göz sağlam olup, asıl dere üzerindeki köprü gözü yıkılmıştır. İki yandaki ayaklar ve kemer izleri mevcuttur. Korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiştir.
Orjinal Kullanım Köprü
Önerilen Kullanım Köprü
Tescil Kararı 2368 / 02.07.2009
Yayın Dizini Yrd. Doç. Dr. Mehmet TOP, Hakkari ve Şırnak İlleri ile İlçeleri (Ortaçağ ve Sonrası Mimari ve Sanat