­ PILIR HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

PILIR HÖYÜĞÜ - Sivas

Adı PILIR HÖYÜĞÜ
Mah. Köy - Mevkii Hafik Gölü
Adres Hafik Gölü
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Hafik ilçesinin kuzey-batısında bulunan Büyük Göl (Hafik Gölü) içinde yer alır. Gölün orta batı kesiminde yükselir. Etrafı sazlıklarla çevrilidir. Höyük üzerinde inceleme yapmamız mümkün olmamıştır. Ancak, Prof. İ. Kılıç Kökten tarafından 1944 yılında yapılan inceleme ve sondaj kazısı neticesine göre Neolitik, Kalkolithik, Bakır Çağı ve Klasik Çağlarda iskan görmüştür.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Hafik ilçesinin kuzey-batısında bulunan Büyük Göl (Hafik Gölü) içinde yer alır. Gölün orta batı kesiminde yükselir. Etrafı sazlıklarla çevrilidir. Höyük üzerinde inceleme yapmamız mümkün olmamıştır. Ancak, Prof. İ. Kılıç Kökten tarafından 1944 yılında yapılan inceleme ve sondaj kazısı neticesine göre Neolitik, Kalkolithik, Bakır Çağı ve Klasik Çağlarda iskan görmüştür.
Yayın Dizini Belleten Cilt 8, Sayı: 32, Sayfa 663 v.d.