­ RAVAKBABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Ravakbaba Türbesi - Tokat

Yaptıran Bilinmiyor
Yapım Tarihi 15. yy.
Genel Tanım Türbe
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Seyyid İbrahim Hazretleri Türbesi olarak da bilinen yapı, Erbaa İiçesi'nin Çevresu Köyünde yer almaktadır. Bugün türbenin mezar odası ayakta olup, gövde bölümü ve üst örtüsü tamamen ortadan kalkmıştır. Bu bölümlerin I.derece fay hattında bulunan Erbaa'nın geçirdiği depremler sonucu ortadan kalktığı sanılmaktadır. Türbenin mezar odası kare planlıdır. Tonozla örtülü mezar odasının doğu, batı ve güney duvarlarında dörtgen nişler yer almaktadır. Girişine ahşaptan koridor şeklinde bir bölüm eklenmiş odanın üzeri, sonradan oluk tavanlı kırma çatı ile kapatılmıştır. Mezar odasında dört adet ahşap sanduka bulunmaktadır. Türbede inşa malzemesi olarak kesme taş kullanılmıştır.
Önerilen Kullanım Türbe