­ RUFAİ TEKKESİ (AHMET VEHBİ EFENDİ TÜRBESİ) | Kültür Portalı

RUFAİ TEKKESİ (AHMET VEHBİ EFENDİ TÜRBESİ) - Manisa

Yaptıran ANTAKYAVİZADE AHMET VEHBİ
Yapım Tarihi H. 1251 - M. 1835
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Tek katlı, kırma çatılı alaturka kiremit kaplı bir yapıdır. Cephenin solunda, zemine kadar inen demir şebekeli yuvarlak kemerli iki pencere açılmıştır. Dikdörtgen formlu sağdaki pencere tekkenin diğer bölümüne aittir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı (İki bölümlü yapının birici bölümü mescit ikinci bölümü ise türbedir. Kare planlı ve kubbeli olan türbe kısmı ampir üslupta inşa edilmiştir. Mescit kısmı ise dikdörtgen planlı ve kırma çatılıdır.)(İki bölümlü yapının birici bölümü mescit ikinci bölümü ise türbedir. Kare planlı ve kubbeli olan türbe kısmı ampir üslupta inşa edilmiştir. Mescit kısmı ise dikdörtgen planlı ve kırma çatılıdır.)
Tescil Kararı İzmir 1 Nolu KTVKK 02.06.1988/348
Yayın Dizini Uluçay - Gökçen,1939, 17-19 / Gökçen, 1950,48/Acun, 1999,377