­ SAKARYA İLKÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

Sakarya İlköğretim Okulu - Çorum

Adı Sakarya İlköğretim Okulu
Adres İskilip İlçesi
Vakfiye
Genel Tanım Okul binasının 15 Eylül 1926 tarihinde zamanın Maarif Müdürü Vehbi Bey, Özel İdare Müdürü Reşat Bey ve bir Alman mimarla birlikte projesi hazırlanmıştır. Okulun yapımı için Muallim Ömer Azmi Bey’e yetki verilmiş, bu kişinin önderliğinde 30 Eylül 1926 tarihinde Sakarya Zaferi Mektebi adı altında üç katlı ve on üç derslikten oluşan ahşap bina olarak yapımı tamamlanmıştır. Binanın tamamlanmasından sonra 07 Şubat 1927 tarihinde resmen hizmete açılmıştır. Bu üç katlı ahşap bina devrin ünlü ustalarından Kaba Alinin Osman Usta ve ekibi tarafından aynı Alman bir mimarın planına uygun olarak yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Okul binasının 15 Eylül 1926 tarihinde zamanın Maarif Müdürü Vehbi Bey, Özel İdare Müdürü Reşat Bey ve bir Alman mimarla birlikte projesi hazırlanmıştır. Okulun yapımı için Muallim Ömer Azmi Bey’e yetki verilmiş, bu kişinin önderliğinde 30 Eylül 1926 tarihinde Sakarya Zaferi Mektebi adı altında üç katlı ve on üç derslikten oluşan ahşap bina olarak yapımı tamamlanmıştır. Binanın tamamlanmasından sonra 07 Şubat 1927 tarihinde resmen hizmete açılmıştır. Bu üç katlı ahşap bina devrin ünlü ustalarından Kaba Alinin Osman Usta ve ekibi tarafından aynı Alman bir mimarın planına uygun olarak yapılmıştır.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul