­ SARAYKÖY ÇARŞI CAMİSİ | Kültür Portalı

Sarayköy Çarşı Camisi - Denizli

Adı Sarayköy Çarşı Camisi
Mah. Köy - Mevkii Bala Mahallesi
Adres Bala Mahallesi Hükümet Caddesi Sarayköy İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Sarayköy İlçesi, Bala Mahallesi’nde yer alan Çarşı Camii; kare planlıdır. Moloz taş malzeme ile yığma teknikte inşa edilmiştir. Üzeri sıvalıdır. Kuzey cephede yer alan son cemaat yeri birbirlerine ahşap yuvarlak kemerlerle bağlı 6 adet ahşap direk tarafından taşınan ahşap kırma çatı ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar 1990 yılında onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Sarayköy İlçesi, Bala Mahallesi’nde yer alan Çarşı Camii; kare planlıdır. Moloz taş malzeme ile yığma teknikte inşa edilmiştir. Üzeri sıvalıdır. Kuzey cephede yer alan son cemaat yeri birbirlerine ahşap yuvarlak kemerlerle bağlı 6 adet ahşap direk tarafından taşınan ahşap kırma çatı ile örtülüdür. Camii harimi de ahşap kırma çatı ile örtülü olup ahşap saçaklıdır. Caminin güney cephesinde altta üç, üstte üç olmak üzere 6 pencere yer almaktadır. Alt seviyedeki pencereler yuvarlak kemerli, üst pencereler basık kemerlidir. 1990 yılında onarım görmüştür.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKBK'nun 08.09.2004 gün ve 95 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2147    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Ağustos 2014 Salı