­ SEBEN NİMETLİ KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Seben Nimetli Köyü Camii - Bolu

Adı Seben Nimetli Köyü Camii
Mah. Köy - Mevkii Nimetli Köyü
Adres Nimetli Köyü SEBEN/BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Seben İlçesi, Nimetli Köyünde yer almaktadır. Cami, meyilli araziye kuzey-güney doğrultusunda inşa edilmiştir. Dikdörtgen planlı caminin duvarları arasına yatay ahşap hatıllar atılarak moloz taşlar ile örülmüştür. Harç olarak da çamur kullanılmıştır. Girişi doğuda yer almaktadır. Giriş kapısı üzerinde yer alan kitabede H. 1261 (M. 1845) tarihi okunmaktadır. İçeride iki bölüme ayrılan yapının kuzeyinde büyük bir oda yer almaktadır. Caminin tüm cephelerinde iki sıra halinde pencereler mevcuttur. Üstte yer alan pencereleri kemerli ve taş sövelidir. Kadınlar mahfili, tavanı ve tabanı ahşap olup; sonradan yenilendiği anlaşılmaktadır. Mihrap duvar içinde bir niş halinde, minber ise ahşaptan basit işçilikle yapılmıştır. Çatı üzerinden yükselen minaresi silindirik gövdeli ve ahşaptır. Dıştan kırma çatı ile örtülü olup; çatı alaturka kiremit ile kaplıdır.
Ayrıntılı Tanımı -
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1872    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar