­ ŞEYH VELED TÜRBESİ | Kültür Portalı

ŞEYH VELED TÜRBESİ - Çankırı

Adı ŞEYH VELED TÜRBESİ
Mah. Köy - Mevkii İstasyon Mah. Kadıköy Cad. Sağlık Merkezi Bahçesi yanı, Çerkeş/ÇANKIRI
Adres İstasyon Mah. Kadıköy Cad. Sağlık Merkezi Bahçesi yanı, Çerkeş/ÇANKIRI
Yapım Tarihi 16.yy
Vakfiye -
Genel Tanım Çerkeş ilçesi, İstasyon Mahallesi, Kadıköy Caddesi, Sağlık Merkezi Bahçesi yanında yer almaktadır. Etrafı 1 metre yüksekliğinde 20 cm. kalınlığında, tuğla duvarla çevrilidir. İçerisinde bir mezar bulunur. Yaşadığı yüzyıl kesin olarak bilinmemekte. Çevre sakinlerince Şeyh Veled olarak isimlendirilmektedir. Muhtemelen 16.yy. da yaşadığı tahmin edilmektedir. Tek mezarın işlenmemiş kavuk şeklinde baş taşı üzerine, küre şeklinde bir taş ilavesi ile oluşturulmuş ayak taşı, silindirik formlu ve bezemesiz bir taştan oluşmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çerkeş ilçesi, İstasyon Mahallesi, Kadıköy Caddesi, Sağlık Merkezi Bahçesi yanında yer almaktadır. Etrafı 1 metre yüksekliğinde 20 cm. kalınlığında, tuğla duvarla çevrilidir. İçerisinde bir mezar bulunur. Yaşadığı yüzyıl kesin olarak bilinmemekte. Çevre sakinlerince Şeyh Veled olarak isimlendirilmektedir. Muhtemelen 16.yy. da yaşadığı tahmin edilmektedir. Tek mezarın işlenmemiş kavuk şeklinde baş taşı üzerine, küre şeklinde bir taş ilavesi ile oluşturulmuş ayak taşı, silindirik formlu ve bezemesiz bir taştan oluşmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Türbe
Tescil Kararı 21.01.1992 - 2178

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1730    Eklenme Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Haziran 2013 Salı