­ SİNAN PAŞA ARASTASI | Kültür Portalı

Sinan Paşa Arastası - Bursa

Adı Sinan Paşa Arastası
Mah. Köy - Mevkii Ulucami Mahallesi
Adres Ulucami Mahallesi Namazgah Caddesi Kasaplar Sokağı Yenişehir/Bursa
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İmaretin doğu kanadına bitişik inşa edilmiş olan bir yapının kuzey, imaretle ortak batı ve doğu duvarının güneyi kısmen ayaktadır. Yapının batı duvarında görülen üç ocak nişi yuvarlak kemerlidir ve üst kısımları dışa taşkındır. Üstte saçak altında iki sıra testere dişi friz dolaşır. İçte yüksek iki duvar payesine oturan kademeli bir basık kemerle vurgulanmış portalin iç kemeri, dıştaki portal kemerinden yüksektir. Batı duvarda görülen üç ocak nişi yuvarlak kemerlidir ve üst kısımları dışa taşkındır. Duvarlar içte ve dışta moloz taş, enine ve boyuna istiflenmiş tuğlalarla düzensiz bir teknikte yapılmıştır. Portal duvarlardan farklı olarak kesme taş örülmüştür. İçten kuzeydeki portal bir sıra kesme taş, iki sıra tuğla ile almaşık tekniktedir. Portal ve ocak nişlerinin kemerleri, ayrıca testere dişi friz tuğladır.
Orjinal Kullanım Çarşı
Bugünkü Kullanımı Çarşı
Önerilen Kullanım Çarşı
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1012    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ağustos 2013 Pazartesi