­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONAKOĞLU MAHALLESİ 663 | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konakoğlu Mahallesi 663 - Adana

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konakoğlu Mahallesi 663
Mah. Köy - Mevkii Konakoğlu Mahallesi
Adres Konakoğlu Mahallesi Ceyhan/ADANA
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin+1 katlı olarak yığma yapım tekniğinde inşa edilmiştir.Zemin katta taş malzeme kullanılmış olup üst kat bağdadidir.Caddeye bakan cepheinde çelik ve ahşap konsol üstü çıkması vardır.Bu cephede içe doğru giren iki balkon vardır.Korkulukları ferforjelidir.Ayrıca balkonlarda çatı saçağı altında kemerli bağdadi süslemeler vardır.Taşınmazın cadde cephesinde 4 giriş bulunmakta olup bu girişlerden biri kemerli diğerleri dikdörtgen formludur.Pencereler de dikdörtgendir.Ancak zemin kattaki ve üst kattaki pencerelerin boyutları farklıdır.Yapının avlu cephesinde yapıya bitişik betonarme eklenti vardır.Bina iki ayrı aile tarafından kullanılmakta olup yapının sadece bir bölümüne girilebilmiştir.Bu bölümde üst kata ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır.Bu merdiven L plan şemalı bir sofaya ulaşmaktadır ve odalar bu sofaya açılmaktadır.Mekanların tavan ve taban döşemesi ahşaptır.Taşınmazda yer yer kerpiç sıva kullanılmıştır.Giriş cephesinde kapı etrafı sövelidir.Çatısı dört yöne kırma çatı olup çinko kaplıdır.Çevredeki insanlar tarafından Atatürk'ün bu evde kaldığı sözlü olarak ifade edilmiştir.Taşınmazın avlu cephesinde betonarme eklentiler olup orijinalliğini yitirmiştir.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 738    Eklenme Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma