­ İSTASYON GÜMRÜK BİNASI | Kültür Portalı

İstasyon Gümrük Binası - Kırklareli

Yaptıran TCDD
Yapan Bilinmiyor
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Bina; İstanbul-Edirne demiryolundan Büyükmandıra kasabasından ayrılarak Kırklareli'ne gelen demiryolu yapılmadan önce 1892 yılında Gümrük Binası (Oktruva) olarak yapılmıştır. Şehre demiryolu ile dışardan getirilen mallardan belediye vergisi alınmasına hizmet amacıyla yaptırılmıştır. Döneminin mimari özelliklerini günümüze taşıyan yapı, zaman zaman resmi konut olarak da kullanılmıştır. Kültür Bakanlığı tarafından 1992-1994 yılları arasında aslına uygun restorasyonu yapılarak Kültür Müdürlüğü olarak kullanılmaya başlanmış olup, halen aynı kurum tarafından hizmet binası olarak kullanılmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Kültür Bakanlığı tarafından 1992-1994 yılları arasında aslına uygun restorasyonu yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Bina; İstanbul-Edirne demiryolundan Büyükmandıra kasabasından ayrılarak Kırklareli'ne gelen demiryolu yapılmadan önce 1892 yılında Gümrük Binası (Oktruva) olarak yapılmıştır. Şehre demiryolu ile dışardan getirilen mallardan belediye vergisi alınmasına hizmet amacıyla yaptırılmıştır. Döneminin mimari özelliklerini günümüze taşıyan yapı, zaman zaman resmi konut olarak da kullanılmıştır. Kültür Bakanlığı tarafından 1992-1994 yılları arasında aslına uygun restorasyonu yapılarak Kültür Müdürlüğü olarak kullanılmaya başlanmış olup, halen aynı kurum tarafından hizmet binası olarak kullanılmaktadır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2993    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2014 Perşembe