­ SU DEPOSU | Kültür Portalı

Su Deposu - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Demirköy(Karaköy İsatayonu)
Adres Pazaryeri/BİLECİK
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş tcdd
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Pazaryeri İlçesi, Demirköy Köyü’nde bulunan (Karaköy İstasyon Binaları) mülkiyeti TCDD ait olan, Su Deposu Binası olarak yapılan ve günümüzde de kullanılan yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare plan şemasına sahip olan yapı; tek katlı olarak inşa edilmiş olup taş ve tuğla yığma örgülü, kırma çatılı Marsilya kiremit ile örtülüdür. Yapının üst kısmına doğru orta kısma yakın yerde profilli kuşak yer almaktadır. Basık kemerli çift kanatlı ahşap giriş kapısı kuzey cephede yer almaktadır. Doğu cephede orta kısmında küçük ebatlı kare bir pencere ve çatı bölümüne yakın yerde dikine dikdörtgen pencere ve alt kısma yakın yerde de günümüzde kapatılmış basık kemerli pencere mevcuttur. Güney cephede basık kemerli olan pencere günümüzde tuğla ile kapatılmıştır. Yapının batı cephesinin orta kısmında ise küçük ebatlı kare formlu pencere bulunmaktadır.