­ SU FİLTRESİ BİNASI | Kültür Portalı

Su Filtresi Binası - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Demirköy(Karaköy İsatayonu)
Adres Pazaryeri/BİLECİK
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş tcdd
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Pazaryeri İlçesi, Demirköy Köyü’nde bulunan (Karaköy İstasyon Binaları), mülkiyeti TCDD ait olan ve Su filtre Binası olarak yapılmış ve Kullanılan yapı günümüzde kullanım görmemektedir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare plan şemasına sahip olan yapı, Su Filtresi Binası olarak tek katlı inşa edilmiş ve kullanım görmüştür. Yığma taş ve tuğla örgülü, kırma çatılı ve Marsilya kiremit örtülüdür. Çatı kısmındaki kiremitler yer yer dökülmüştür. Giriş kısmı kuzey cephede yer almaktadır. Yüksek tutulmuş olan yapının kapı üstünde ve binanın dört tarafında pencereler yer almaktadır. Çatı kısmına yakın yerde ise binayı çepeçevre saran birbirine bitişik, kare formlu küçük ebatlı ahşap pencere açıklıkları mevcuttur. Bakımsız olan yapının sıvalarında dökülmeler görülmekte olup iç kısmı ise kuşların mekanı olmuş, kuş pisliğinden geçilmemektedir