­ SÜLLER YUKARI CAMİ | Kültür Portalı

Süller Yukarı Cami - Denizli

Adı Süller Yukarı Cami
Mah. Köy - Mevkii Süller Mahallesi
Adres Süller (Kasabası) Mahallesi Köyiçi Mevkii Çal İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Çal İlçesi, Süller (Kasabası) Mahallesi, Köyiçi Mevkii’nde bulunur. Mülkiyeti Belediye tüzel kişiliğine aittir. Cami, harim kısmında ahşap direkli kadınlar mahfili galeri biçiminde kıble duvarına kadar her iki yandan devam etmektedir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Çal İlçesi, Süller (Kasabası) Mahallesi, Köyiçi Mevkii’nde bulunur. Mülkiyeti Belediye tüzel kişiliğine aittir. Cami, harim kısmında ahşap direkli kadınlar mahfili galeri biçiminde kıble duvarına kadar her iki yandan devam etmektedir. Ahşap tavanın kıble önünde kubbemsi bir bölüm oluşturulmuş ve kubbe etrafı yıldız formda bezemelerle vurgulanmıştır. Cami açıklıkları üst katta sivri kemerli alt kat pencerelerine göre daha küçük tutulmuş pencerelerle sağlanmaktadır. Alt kat pencereleri yuvarlak kemerlidir. Cami duvarları sıvalı olup süslemesizdir. Yerden yaklaşık 1 m yüksekliğe kadar ahşapla kapanmıştır. Son cemaat yeri tavanı da ahşaptır.Son cemaat yerinden harime girilen kapı yuvarlak kemerli olup, sağ üst köşede küçük bir kitabe şeklinde yazı bulunmaktadır. Söz konusu camii ve avlusu Süller’in 808 m2 ‘ye oturan en büyük camisidir. Camii avlusunda müştemilat, kara selviler ve haziresi bulunmaktadır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 24.03.2004 gün ve 12525 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2105    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi