­ SULTAN BABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Sultan Baba Türbesi - Kocaeli

Mah. Köy - Mevkii Örcün Köyü Tokatlı Mevki
Adres Örcün Köyü Tokatlı Mevki-Gölcük
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Yapım Tarihi 18-19 Yüzyıl
Vakfiye
Genel Tanım Örcün Köyünün yaklaşık 200 metre güneybatısında selvi ağaçlarıyla çevrili tepede duvarlarla kenarları yüksetilmiş platform üzerinde Sultan Babanın tek odalı ve sundurmalı türbesi bulunmaktadır.Odanın içinde ahşap bir sanduka mevcuttur.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Örcün Köyünün batısından uzanan yol güneye doğru kıvrılarak Sultan Baba Türbesinin bulunduğu tepenin yanına ulaşmaktadır.Türbenin çevresi köy mezarlığı olarak kullanılmaktadır.Podyuma beşaltıbasamaklıolan merdivenle çıkılır.Podyuma çıkışın batısında mezar taşında tarihiolmayan bir mezarla doğusundaki mezar taşında H.1294 M.1789 yılının yazıldığı bir mezar bulunmaktadır.Sultan Baba Türbesi olarak bilinen yapı podyumun ortasına inşa edilmiştir.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe