­ İŞYERİ-95 | Kültür Portalı

İŞYERİ-95 - Manisa

Mah. Köy - Mevkii İBRAHİM ÇELEBİ MAHALLESİ
Adres İBRAHİM ÇELEBİ MAHALLESİ MANİSA/MERKEZ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLK SAHİBİ
Genel Tanım Moloz taş ve tuğla malzeme ile yığma tarzda inşa edilmiş tek katlı yapıdır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Bilinmeyen bir dönemde iç mekana ahşap batar kat ilave edilmiştir. Sonradan yapılmış bu ilave kaldırılabilir niteliktedir.
Ayrıntılı Tanımı Yapı düz bir zemin üzerinde imar planı doğrultusunda yapılaşmış imar adasının ortasında, yola cepheli çok katlı bir eski apartmanın arka bahçesinde yer almaktadır. Tek katlı yapı moloz taş ve tuğla malzeme ile yığma tarzda inşa edilmiştir. Manastır tonozu ile örtülüdür. Tonoz dıştan alaturka kiremit ile kaplıdır. Çatı altında bir sıra tuğla silme yer almaktadır. Yapının ön cephesinin üst bölümünde sıva mevcuttur. Yapının ön cephesindeki ortada yer alan basit dikdörtgen şekilli taş söveli ve blok taş lentolu giriş kapısı ile kapının iki yanında yer alan dikdörtgen şekilli taş söveli birer pencereden başka açıklığı yoktur. Bu açıklıklar üzerinde dolgu tuğla malzemeden inşa edilmiş yuvarlak hafifletme kemerleri vardır. Yapı içten sıvalıdır. Ön cephedeki kapı ve pencere açıklıkları içerden derin yuvarlak kemerler içinde yer almaktadır. Pencerelerde dıştan çubuk demirden parmaklıklar yer alırken içten demir kepenkleri vardır. Kapı demir doğramadır. Tonoz örtüsü tuğla ile inşa edilmiştir. Sonraki dönemlerde tonoz boşluğundan faydalanarak ahşap batar kat inşa edilmiştir. Bugün yapının ön cephesinde ve yan cephesine bitişik şekilde kömürlük benzeri salaş müştemilatlar inşa edilmiştir.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 4.5.2006/2125

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 858    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe