­ TABAK HAMAMI | Kültür Portalı

Tabak Hamamı - Burdur

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Antalya Vakıflar Müdürlüğü
Yaptıran Lala Balaban
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Tabak Camiine bitişik olup güneyindedir. Diktörtgen planlı olup alafranga kiremitlidir. Giriş bölümü güneyinde olup her iki tarafında üzeri kemerli iki penceresi bulunmaktadır girişten merdivenlerle hamamın yakılacak kısmına inilmektedir.
Yapılan Onarımlar 1914 ve 1971 depreminde hasar gören hamamın muhtelif bölümleri onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Hamam 1. Murat ve Yıldırım Beyazıd'ın akıncılarından Lala Balaban adına yaptırılmıştır. 1429 tarihli vakfiyesine göre ümeradan Abdullahoğlu Hızır Bey tarafından Eğirdirdeki Şeh-ül İslam Berdai Zaviyesine vakfedilmiştir.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam
Önerilen Kullanım Hamam
Tescil Kararı GEYAK'ın 13.05.1977 tarih ve 502 sayılı kararı ile 21.03.1965 tarih ve 2755 sayılı tescil edilmiştir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1808    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma