­ TAHTA CAMİİ ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

TAHTA CAMİİ ÇEŞMESİ - Nevşehir

Adı TAHTA CAMİİ ÇEŞMESİ
Adres Tahta Camii Mahallesinde Cingil Sokağı NEVŞEHİR
Genel Tanım Tahta Cami Mahallesinde, Cingil Sokağın hemen başında yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Tahta Cami Mahallesinde, Cingil Sokağın hemen başında yer alan çeşmenin taşları ayrılmış ve dökülmektedir. Acilen bakıma ihtiyacı olan çeşme çift renk taş ile almaşık teknikte inşa edilmiştir. Dikdörtgen planlı çeşmenin musluğu nervurlu ve kademeli kemerli bir niş içerisine yerleştirilmiştir. Musluğu altında bazalt taştan yalağı bulunur. Bezemesiz üç silme şeridi ile çevrelenen çeşmede; Nervürlü kemerin alınlığında ve köşeliklerinde birer, (toplam üç) madalyon içerisinde çarkıfelek motifi yer alır. Bu düzenlemenin üzerinde yatay doğrultuda yerleştirilmiş, ancak bugün dökülmüş üç kabara yer almaktadır.
Tescil Kararı T.K.T.V.K.Y.K. 17.4.1987/3578