­ TATARLAR KÖYÜ TÜRBESİ | Kültür Portalı

TATARLAR KÖYÜ TÜRBESİ - Edirne

Adı TATARLAR KÖYÜ TÜRBESİ
Envanter No SLĞ A 2
Mah. Köy - Mevkii Ayazma Mevkii
Adres -
Vakfiye -
Genel Tanım Süloğlu'nun Ayazma Mevkii'nde Tatarlar mezarlığında yer alan balkeden formlu bir türbedir.
Üst Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ayazma Mevkii’nde bulunan türbe baldaken formludur ve kare planlıdır. Tahrip edilmiş olan esas iç mekân mezar odasıdır. Türbenin oturtmalığı kaba yontu taş, diğer kısımları ise tuğla ile inşa edilmiştir. Türbede var olan izler olasılıkla çokgen kasnak üzerinde yükselen ve pandantiflerle geçilen bir kubbe ile örtülü olduğunu düşündürür. Dört sıra kaba yontu taşla örülmüş oturtmalık üzerinde yükselen ve kare planlı tuğla ayaklar üstten, sivri kemerlerle birbirine bağlanmıştır. Tamamen açık olan kemerler de ayaklarda olduğu gibi 28x28 cm. boyutlarında tuğla ile örülmüştür.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe