­ TARİHİ KARAKURT KAPLICASI | Kültür Portalı

Tarihi Karakurt Kaplıcası - Kırşehir

Adres Karalar Köyü/ Kırşehir
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliye Hazine
Yapım Tarihi 13.y.y
Genel Tanım Tarihi Karakurt Kaplıcası
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Zaman Zaman bazı basit onarım v eklemeler yapılmış olmasına rağmen köklü bir onarım geçirmemiş
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM : Kuzeyde ana giriş kapısının sağ ve solunda üzerleri kubbe ile örtülü hamam odası ve bunların devamında avlu etrafını çevreler durumda konaklama odaları yer almaktadır. Girişin solunda bulunan hamam odasının iç kısmı çok harap olmuştur. Şifalı su bu oda içerisinden çıkmaktadır. Üst örtü kubbe olup tuğla ile örtülmüştür. Girişin sağında bulunan ikinci hamam odasının içerisi su ile dolu olup havuz görünümdedir. Yıkık olan soğukluk odasının üzeri tonoz, hamam odasının üzeri ise kubbe ile örtülüdür.. Avlunun güney tarafında ikinci bir kapı mevcut olup bu kapıdan ahıra geçilmektedir. Yapıya dıştan eklenmiş güney duvarı boyunca uzanan iki ahır odası mevcuttur. Avlunun batı tarafının sağ tarafı tamamen yıkık olduğundan orijinal durumu hakkında bilgi edinilememiştir. Malzeme olarak genelde yörenin gayri muntazam kırma taşı, çamur harç, kesme taş ve tuğla kullanılmıştır
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam