­ TAŞ BİNA | Kültür Portalı

Taş Bina - Iğdır

Harita No Doğubeyazıt İ.51.b.
Adres Söğütlü mah. ığdır
Genel Tanım Iğdır Ilı Merkez İlçesi Söğütlü Mahallesinde yer alan Taş Bina.
Yapılan Onarımlar onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Iğdır Ilı Merkez İlçesi Söğütlü Mahallesinde yer alan Taş Bina 19.yy baltık mimari tarzında yapılmış sivil konut örneğidir. Yapının yola bakan kısmında süsleme bakımından en hareketli cephe sidir. Düzgün kesme taş malzeme kullanılmış olup, pencere açıklıkları basık kemerlidir. pencere üstlerindeki taş çıkıntılar ve korniş altı testere biçimli taş çıkıntılar cepheye aşinalı bir hareketlilik kazandırmıştır. Pencerelerin birinin üst tarafında 1908 tarihli kitabesi bulunmaktadır. Taşınmazın iç kısmı incelenmek istenmiş ancak evde oturanlar izin vermediği için iç kısımda gerekli incelemeler yapılamamıştır.
Tescil Kararı Erzurum K.V.K.B.K ONAYI NO: 12/ 03/2011 gün ve 2236 sayılı kararı