­ TATLI SU MEVKİİ | Kültür Portalı

Tatlı Su Mevkii - Kırıkkale

Adı Tatlı Su Mevkii
Mah. Köy - Mevkii Kırlangıç Köyü, Tatlı Su Mevkii
Adres Balışyh İlçesi, Kırlangıç Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kırlangıç köyünün güneybatısında, köye 1 km. mesafede, köylülerce ‘’ Tatlı Su Mevkii ‘’ olarak adlandırılan yerde bulunmaktadır. Burada yapılan satıh araştırmalarında bol miktarda seramik parçalarına rastlanmıştır. Eski Tunç Çağı’na kadar inen düzgün bir stratigrafi takip etmektedir. Yüzeyde görünen mimari kalıntılar, kaçak kazılara neden olmaktadır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırlangıç köyünün güneybatısında, köye 1 km. mesafede, köylülerce ‘’ Tatlı Su Mevkii ‘’ olarak adlandırılan yerde bulunmaktadır. Burada yapılan satıh araştırmalarında bol miktarda seramik parçalarına rastlanmıştır. Eski Tunç Çağı’na kadar inen düzgün bir stratigrafi takip etmektedir. Yüzeyde görünen mimari kalıntılar, kaçak kazılara neden olmaktadır.
Yayın Dizini Davut OLUK