­ TEPEKÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

TEPEKÖYÜ CAMİİ - Düzce

Adı TEPEKÖYÜ CAMİİ
Mah. Köy - Mevkii Düzce ili, Çilimli ilçesi, Tepeköyü
Adres Düzce ili, Çilimli ilçesi, Tepeköyü
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Çilimli ilçesi, Tepeköyü 1 pafta 546 parselde bulunan ahşap çatkılı tuğla örgülü cami, dikdörtgen planlıdır. Yazıtında 1954 yılında yapıldığı belirtilen caminin çinko kaplı minaresi bulunmaktadır. Caminin ahşap minber ve mihrabı yanında tavan ve balkon bölmelerinde ahşap işçiliği görülmektedir. Giriş bölümüne sonradan eklemelerin yapıldığı cami, kırma çatılıdır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar 1954 Yılında yapılan caminin giriş bölümüne sonradan eklemeler yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Düzce ili, Çilimli ilçesi, Tepeköyü 1 pafta 546 parselde bulunan ahşap çatkılı tuğla örgülü cami, dikdörtgen planlıdır. Yazıtında 1954 yılında yapıldığı belirtilen caminin çinko kaplı minaresi bulunmaktadır. Caminin ahşap minber ve mihrabı yanında tavan ve balkon bölmelerinde ahşap işçiliği görülmektedir. Giriş bölümüne sonradan eklemelerin yapıldığı cami, kırma çatılıdır.
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 06.11.1999 tarih ve 4300 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Kitabı-Tescilli Yapılar-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 218