­ TERMAL AÇIK HAUZ | Kültür Portalı

Termal Açık Hauz - Yalova

Adı Termal Açık Hauz
Adres Termal/YALOVA
Yaptıran Atatürk
Vakfiye
Genel Tanım Yalova İli, Termal İlçesi, 1,2,9,,13,14,15,16,17,18 pafta, 397 parsel üzerinde kalan Termal Açık Havuz
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Açık havuz Atatürk'ün emri ile 1929 yılında yaptırılmış olup zamanında yüzme yarışlarınında düzenlendiği bu yer Termal'in sembolü ve simgesidir.Yaklaşık olarak 8x16 m ebatlarında dikdörtgen formatında bir havuzdur.Havuzun hemen bitişiğinde ebatları yaklaşık olarak 2x3 m olan çoçuklar için yapılmış küçük bir havuz daha bulunmaktadır.Açık havuzdaki suyun sıcaklığı 33-34 derecedir.Toplamda 45 adet soyunma kabini bulunmaktadır.Soyunma kabinleri yarıya kadar mermer kaplı olup üst kısımları beyaz renge boyalıdır.Açık havuzun dışında ve içinde değişik ebatlarda, nitelikli özelliği olmayan, derzleri yer yer boşalmış, farklı cinslerde fayanslar kullanılmış olup değişik dönelerde fayaslar yenilenmiştir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 30.04.2013 tarih 967 sayılı kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1380    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Mayıs 2013 Salı