­ ÜÇAYAK KİLİSESİ | Kültür Portalı

Üçayak Kilisesi - Kırşehir

Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar onarım yapılmadı
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM : Üçayak Kilisesi Kırşehir Merkez İlçeye bağlı Taburoğlu Köyü sınırları içerisinde Kırşehir 'in 25 km. kuzeyinde Taburoğlu köyünün 3 km. kuzeybatısındadır. Birbirine bitişik iki kiliseden oluşan yapı tamamen tuğladan yapılmış olup başkent kilise mimarisi tarzındadır. Bugün kubbeleri ve ara duvarlarının büyük kısmı yıkılmış, beden duvarları ayaktadır. Her iki kilisede, kiberion şeklinde bir mekana sahiptir. Kilisenin birisi protestan diğeri katolik mezhebinin ibadet yeri olarak düzenlediği bilinmektedir. 1938 yılındaki depreme kadar kalıntıları görülen iki kubbe bu iki mekanın üstünü örtüyordu.
Tescil Kararı N.K.T.V.K.K 23.06.1994 Tarih 31 sayılı karar