­ YALI (AZİZİYE CAMİİ) | Kültür Portalı

YALI (AZİZİYE CAMİİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Dört taraftan caddelerde çevrilmiş bodrumla birlikte iki kattır. Üst katın iki kapısı, bodrum katın bir kapısı vardır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Dikdörtgen planlı olan camiyi 18 üstü yuvarlak kemerli, dikdörtgen pencere aydınlatır. Batı cephesindeki kapının yanında kare kaide üstünde soğan küplü ve yuvarlak gövdeli minare vardır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyondan sonra bodrum katı da camii olarak kullanılmaya başlanmıştır. Üst katta son cemaat mahallinin üstünde ahşaptan yapılmış yarım bir kat vardır. Tavan, düz ve ahşaptır. Çatı, bakır kaplama yapılmıştır. Minber ahşap olup, boyalıdır. Bodrum katından 1.kata çıkan içten merdiven vardır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0