­ YAZIKÖYÜ NEKROPOL ALANI | Kültür Portalı

YAZIKÖYÜ NEKROPOL ALANI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Yazıköy - Ilgaz
Adres Yazıköy - Ilgaz / ÇANKIRI
Pafta G31-a-08-b
Kültür Dönemi Helen - Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Yazıköy’ün yaklaşık 2 km güneydoğusunda ve Ilgaz- Kastamonu karayolunun sağında yer alan akaryakıt istasyonunun yaklaşık 200 m karşısında bulunan tepe üzerinde bir bulunmaktadır. Tepe üzerinde yer alan mezarların bir çoğu kaçak kazıcılar tarafından yoğun bir şekilde tahribata uğratılarak yağmalanmış ve mezarlardan çıkan insan kemikleri çevreye dağılmıştır. Açılmış olan bu mezarlar, taş kapaklı, dikdörtgen formlu, taş sanduka tipinde yapılmıştır. Kaçak kazıcıların açtıkları çukurlardan nekropol alanının tepenin tamamı üzerine yayıldığı anlaşılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yazıköy’ün yaklaşık 2 km güneydoğusunda ve Ilgaz- Kastamonu karayolunun sağında yer alan akaryakıt istasyonunun yaklaşık 200 m karşısında bulunan tepe üzerinde bir bulunmaktadır. Tepe üzerinde yer alan mezarların bir çoğu kaçak kazıcılar tarafından yoğun bir şekilde tahribata uğratılarak yağmalanmış ve mezarlardan çıkan insan kemikleri çevreye dağılmıştır. Açılmış olan bu mezarlar, taş kapaklı, dikdörtgen formlu, taş sanduka tipinde yapılmıştır. Kaçak kazıcıların açtıkları çukurlardan nekropol alanının tepenin tamamı üzerine yayıldığı anlaşılmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Önerilen Kullanım Mezar