­ YEŞİLOBA MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Yeşiloba Mezarlığı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Yeşiloba Mahallesi
Adres Yeşiloba (Köyü) Mahallesi Bekilli İlçesi DENİZLİ
Kitabe H. 1200
Vakfiye H. 1200
Genel Tanım Yeşiloba (Köyü) Mahallesi sınırları içinde köy yerleşiminin yaklaşık 500 metre doğusunda yer alan günümüzde de gömü yapılan mezarlık kültür varlığı olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Yeşiloba (Köyü) Mahallesi sınırları içinde köy yerleşiminin yaklaşık 500 metre doğusunda yer alan günümüzde de gömü yapılan mezarlık kültür varlığı olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Mezarlıkta H.1200 ve 1300 yıllarına ait mezar taşlarında tarihler okunmaktadır. Mezar taşları mermer bloklardan olup erkeklere ait mezar taşlarında sarık, kadın mezar taşlarında takı süslemeleri bulunmaktadır. Bazı mezar taşlarında Türk Tamgalarını anımsatan işaretler, bitkisel süslemeler ve ay yıldız motifleri yer almaktadır. Bazı mezar taşları, yakınlarda bulunan Medelepolis Antik Kenti’nden getirilen mermer blok devşirme malzeme ile yapılmıştır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 26.06.2013 gün ve 1804 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1016    Eklenme Tarihi : 01 Eylül 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Eylül 2014 Pazartesi