­ YILDIRIM KAYA EVİ | Kültür Portalı

YILDIRIM KAYA EVİ - Sivas

Mah. Köy - Mevkii Dillioğlu Mah.
Adres Selçuk Sokak No: 5
Pafta 28MIVb
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin + 1 katlı, ahşap çatkı arası kerpiç dolgu sistemiyle yapılmış bir yapıdır. Avluya Selçuk Sokak’tan girilmektedir.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Bazı bölümler yapılmış, banyo, wc eklenmiş, çatı yapılmış, kafa pencereleri kapatılmıştır
Ayrıntılı Tanımı Yüksek kerpiç duvarla çevrili avluya çift kanatlı ahşap bir kapıyla girilir. Avlu döşemesi taştır. Sokak cephesinde bir çıkması vardır. Çıkma altı eğimli ahşap kaplamalıdır. Önceden düz damlı olan yapıya sonradan çatı yapılmıştır. Çatı marsilya kiremit örtülüdür. Mertekler açıktadır. Dış cepheler kerpiç üzeri tatlı kireç boyalıdır. Pencereler pvc olarak yapılmıştır. Kafa pencereleri kapatılmıştır. Yapıya avludan girilir. Birinci kata merdivenle çıkılır. Merdiven sahanlığından girilen aralığa açılan odalarda bölünmeler ve eklemeler yapılmıştır.