­ YOZGAT HÜKÜMET BİNASI | Kültür Portalı

Yozgat Hükümet Binası - Yozgat

Adı Yozgat Hükümet Binası
Mah. Köy - Mevkii Aşağı Nohutlu Mah.
Adres Aşağı Nohutlu Mahallesi Merkez/YOZGAT
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Yozgat Valiliği
Vakfiye -
Genel Tanım Cumhuriyet ilk yıllarında taş malzeme kullanılarak yapılan bina daha sonra beton harç ile sıvanmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hükümet Binası, Cumhuriyetin ilk yıllarında taş malzeme kullanılarak yapılmıştır. Dış kısmı daha sonra beton harç ile sıvanmıştır. Güneyde yer alan giriş cephesi dışa doğru taşırılmış, merdivenlerle kapıya ulaşılan bir girişe yer verilmiştir. Büyük bir alan üzerine kurulu olan hükümet binasının her katta birbirinin aynı genişlikte dikdörtgen pencereleri bulunmaktadır. Cephe özelliği olarak Cumhuriyetin ilk yıllarının mimari formunu taşımaktadır. İçi ise ihtiyaca göre değişikliğe uğramıştır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı S.K.T.V.K.B.K 03.12.2009/1511 S.K
Revizyon S.K.T.V.K.B.K 16.01.2010/1602 S.K.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1974    Eklenme Tarihi : 03 Aralık 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Şubat 2017 Pazartesi