­ YUKARI HAMAM (ÖMER ALTUNTAŞ HAMAMI | Kültür Portalı

Yukarı Hamam (Ömer Altuntaş Hamamı - Amasya

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Ömer Altuntaş
Yapım Tarihi 17-18. yy.
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Amasya Merkez Hatuniye Mahallesinde bulunmakta olan Hamam, Maydanoz Köprü başında yer almaktadır.
Taşıyıcı Yapı C
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Hamamı taşıma elemanlarını dış yüzeyleri harç sıvayla sıvanmış, hamam kubbelerinin üzerleri beton ile kaplanmıştır
Ayrıntılı Tanımı Geleneksel Osmanlı hamam mimarisi formuna uygun bir şekilde soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden oluşmakta olup, ortada göbek taşının bulunduğu haçvari sıcaklık kısmının dört yanında yer alan halvet odalarından ve külhan kısmından meydana gelmiştir. Orta mekanı üzeri büyük bir kubbeyle diğer odaların üzerleri küçük çaplı kubbelerle ve tonozlarla örtülmüştür. Şahıs mülkiyetinde bulunan hamam gerekli bakımdan yoksun bırakılmıştır
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam